دبيركل مجمع جهانی بيداری اسلامی در نشست خبری امروز، از حضور بيش از پانصد نفر از علمای جهان اسلام در اجلاس «علمای امت و بيداری اسلامی» خبر داد.
علیاكبر ولايتی، دبيركل مجمع جهانی بيداری اسلامی، در نشست خبری امروز، 3 ارديبهشتماه، كه در پژوهشكده باقرالعلوم(ع) برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از اجلاسهای قبلی، عنوان كرد: از سال 1389 كه موج جديد بيداری اسلامی در كشورهای عربی بهويژه كشورهای شمال آفريقا شكل گرفت، مقام معظم رهبری به عنوان منادی بيداری اسلامی در عصر حاضر، اين بشارت را دادند كه اين قيامها، قيامهايی اسلامی هستند كه موجب عزت امت اسلام و قطع يد دشمنان و استكبار خواهند شد.
وی افزود: به دنبال آغاز اين موج، نخستين جلسه اجلاس، 27 شهريورماه سال 1390 برگزار و مجمع عمومی اجلاس بيداری اسلامی تشكيل شد. در اين نشست علمای مذاهب مختلف اسلامی از هشتاد كشور جهان حضور داشتند.
ولايتی در ادامه سخنانش با بيان اينكه تاكنون چند اجلاس با محوريت بيداری اسلامی برگزار شده است، تاكيد كرد: تاكنون اجلاسهای زنان و بيداری اسلامی، جوانان و بيداری اسلامی، شعرا و بيداری اسلامی و اساتيد دانشگاهها و بيداری اسلامی برگزار شده است. وی با اشاره به اينكه اجلاس آتی، مهمترين نشست در زمينه بيداری اسلامی خواهد بود، اضافه كرد: مسئله سوريه نيز در اين اجلاس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مسلمانان بايد به اين موضوع توجه كنند كه كشورهايی كه در حمله به سوريه و تجاوز به اين كشور، به نتيجه نرسيدند، اكنون سعی دارند با تفرقهافكنی به اهداف خود برسند.
ولايتی توضيح داد: ما آنچه را كه در تبليغات رسانههای غربی عليه دولت و ملت سوريه گفته میشود، قبول نداريم؛ سوريه محور اصلی مقاومت عليه صهيونيسم است و غرب سعی دارد تا با تضعيف سوريه، حلقه مقاومت در منطقه را سست كند. ما از اصلاحاتی كه توسط بشار اسد در حال انجام است، حمايت و اعلام میكنيم كه گفتوگوی بين گروههای مختلف تنها راه برای حل مسئله اين كشور است و لشكركشی عناصر مزدور به سوريه را نمیپذيريم.
دبيركل مجمع جهانی بيداری اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره دلايل دفاع ايران از سوريه، بيان كرد: اكثريت جمعيت سوريه را مسلمانان اهل تسنن تشكيل میدهند؛ بنابراين زمانی كه ايران از آنان حمايت میكند، اين حمايت در راستای حفظ تماميت ارضی اين كشور است و نه آنگونه كه دشمنان القا میكنند و آن را ايجاد تفرقه میخوانند.
وی ادامه داد: دفاع از تماميت ارضی و حق مردم سوريه به عنوان متحد منطقهای و اسلامی ايران دفاع بهحقی است. مگر ما از مردم فلسطين كه اهل سنت هستند، حمايت نمیكنيم؟! مسلمانان بايد بدانند كه تفرقهافكنی، توطئه دشمنان اسلام است تا به اهدافی كه از طريق نظامی و انفجارهای كور به آن دست نيافتهاند، برسند.
در ادامه اين نشست، آيتالله تسخيری، دبير اجلاس «علمای امت و بيداری اسلامی» به سخنرانی پرداخت و گفت: از نظر اسلام، تمام تحولات در تاريخ اسلامی بايد زير نظر علمای امت باشد و از طرف آنان هدايت شود تا اين تحولات از مسير اسلام خارج نشود.
وی ادامه داد: پس از انبياء و اوليای الهی، وظيفه هدايت جامعه بر عهده علماست و بر همين اساس، سعی داريم تا در اجلاس پيش رو، با مذاكره بين علمای جهان اسلام، بتوانيم به سمت هدايت صحيح جامعه كه بركتی الهی است، گام برداريم.
آيتالله تسخيری در پايان ابراز اميدواری كرد كه در اين اجلاس كه با حضور علما از مذاهب مختلف حتی صوفی و سلفی برگزار میشود، مذاكرات خوبی در جهت هدايت بهتر بيداری اسلامی صورت گيرد.
سالن اجلاس سران؛ ميزبان برگزاری اجلاس «علمای امت و بيداری اسلامی» در روزهای نهم و دهم ارديبهشت
حجتالاسلاموالمسلمين كريميان، دبير اجرايی اجلاس «علمای امت و بيداری اسلامی» ديگر سخنران اين نشست مطبوعاتی بود كه با اشاره به افزايش اقدامات ضداسلامی در غرب، تاكيد كرد: استكبار جهانی، اسلامهراسی و اسلامستيزی را در سرلوحه فعاليتهای خود قرار داده است. سال گذشته، شاهد توهين به پيامبر اسلام(ص) و قرآنسوزی بوديم و به نظر میرسد كه حضور علمای جهان اسلام در اين اجلاس، فرصتی برای حل مسائل مربوط به مسلمانان باشد. وی افزود: اجلاس علمای امت و بيداری اسلامی، نهم و دهم ارديبهشتماه با حضور بيش از پانصد ميهمان خارجی و دويست شركتكننده ايرانی در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
كريميان با اشاره به اينكه در طول برگزاری اجلاس علمای بيداری اسلامی، شش كميسيون شامل «مبانی نظری بيداری اسلامی»، «نقش علما در بيداری اسلامی»، «علما؛ فرصتها و تهديدها، نظام حكومتی مطلوب در اسلام»، «جهان آينده و جايگاه امت اسلام» و «پيامبر اعظم(ص)؛ محور وحدت»، تشكيل خواهد شد، تصريح كرد: حدود 70 محور كاری در خصوص اين اجلاس برنامهريزی شده و در پايان اين اجلاس نيز بيانيه تهران منتشر خواهد شد.
به گفته وی، بيش از 350 مقاله پيرامون اين اجلاس به دبيرخانه مجمع جهانی بيداری اسلامی ارسال شده و مقالات برتر توسط اعضای هيئت داوران انتخاب شده است. اين مقالات به سه زبان و تا برگزاری اجلاس در قالب كتاب منتشر خواهند شد.
وی در پايان ضمن استقبال از تشكيل گروه علما برای حل مسئله سوريه عنوان كرد: اگر شركتكنندگان در اجلاس، پيشنهادی درباره تشكيل «گروه تماسی» متشكل از علمای جهان اسلام برای حل مسئله سوريه ارائه دهند، ما از آن استقبال خواهيم كرد.