مسئول دبيرخانه دومين همايش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی، از انتشار فراخوان اين همايش در سطح كشور خبر داد. حبيبالله آسوده، مسئول دبيرخانه دومين همايش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی اظهار كرد: به مناسبت دهه كرامت و ميلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع)، همايش علمی پژوهشی «اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی» از سری برنامههای يازدهمين جشنواره بينالمللی امام رضا(ع)، برگزار میشود.
آسوده مهمترين اهدف اين همايش را «شناخت و تبيين جايگاه حمايتهای اجتماعی در توانمندسازی خانواده»، «شناخت و تبيين راهبردهای مددكاری اسلامی»، «اقتصاد و صله رحم در توانمندسازی خانواده» و «بهرهگيری از مبانی نظری و كاربردی انديشههای برتر در جهت گسترش مبانی اسلامی توانمندسازی خانواده» اعلام كرد.
وی افزود: اين همايش چهار محور و بيش از 40 موضوع را در بر میگيرد. از جمله محورهای اين همايش میتوان به «مددكاری و توانمندسازی خانواده»، «اقتصاد و توانمندسازی خانواده»، «صلهی رحم و توانمندسازی خانواده» و «اقتصاد مقاومتی و سبك زندگی» اشاره كرد.
مسئول دبيرخانه همايش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی به محور نخست همايش مددكاری و توانمندسازی خانواده اشاره و خاطرنشان كرد: در اين محور موضوعاتی مانند مفاهيم، مبانی و اصول مددكاری اسلامی، ويژگیها و ارزشهای حرفهای مددكار و مددكاری اسلامی، ضرورت ترويج و توسعهی فرهنگ مددكاری اسلامی در جامعه، جايگاه توانمندسازی در مددكاری اسلامی، وظايف جامعه اسلامی در حمايت از فرآيندهای مددكاری اسلامی، ويژگیهای سازمان مددكار محور در فرهنگ اسلامی، نقش و جايگاه مددكاری اسلامی در سلامت و سعادت خانواده و جامعه، مهارتهای مددكاری اسلامی در هنگام بحران و مشكل نيازمندان، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (ناشی از فوت سرپرست) و زنان مطلقه، توانمندسازی ايتام، حمايت از سالمندان، توانمندسازی نوجوانان و جوانان، توانمندسازی دانشجويان، انواع مددكاری در فرهنگ اسلامی، آسيبشناسی فرآيند مددكاری از ديدگاه اسلامی، مصاديق و نمونههای مددكاری در سيرهی ائمهی اطهار (ع) و به ويژه امام رضا (ع) بيان شده است.
مسئول دبيرخانه اين همايش، محور دوم را «اقتصاد و توانمندسازی خانواده» عنوان كرد و افزود: مفاهيم، مبانی، اصول و ضرورت توانمندسازی اقتصادی خانواده در فرهنگ اسلامی، علل شكلگيری و ابعاد مختلف ناتوانی اقتصادی خانواده در فرهنگ اسلامی، شاخصهای توانمندی يا ناتوانی اقتصادی در فرهنگ اسلامی، نقش و وظيفه حكومت اسلامی در فرآيند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه، نقش عالمان دينی، مبلغان و ائمه جمعه و جماعات درفرآيند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه از جمله موضوعات محور دوم اين همايش هستند.
وی ادامه داد: از ديگر موضوعات مطرح شده در اين محور میتوان به مصاديق و نمونههای توانمندسازی اقتصادی در سيره ائمه اطهار (ع) و به ويژه امام رضا (ع)، نقش و وظيفه نهادهای فرهنگی و تبليغی و رسانهها به ويژه صداوسيما درفرآيند توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه، ويژگیهای يك سازمان توانافزا و توانمندساز اقتصادی در فرهنگ اسلامی، بررسی تجارب سايركشورها در زمينه توانمندسازی اقتصادی و نقش خيرين، مؤسسات خيريه و كارآفرين اقتصادی در توانمندسازی اقتصادی نيازمندان جامعه، اشاره داشت.
آسوده، خاطرنشان كرد: مهارتهای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده (ناشی از فوت سرپرست) و زنان مطلقه، مهارتهای توانمندسازی اقتصادی دانشجويان، مهارتهای توانمندسازی اقتصادی جوانان بازمانده از تحصيل، نقش اقوام و خويشان در توانمندسازی اقتصادی نيازمندان مربوطه و نقش تكنولوژیهای نوين در توانمندسازی اقتصادی خانواده از ديگر موضوعات محور دوم است.
قائم مقام كميته امداد خراسان رضوی، محور سوم همايش را صله رحم و توانمندسازی خانواده خواند و افزود: در اين محور موضوعاتی مانند: مفهوم، تعريف، مبانی و مصاديق صله رحم در فرهنگ اسلامی، تحليل روشهای صله رحم در عصر حاضر ،آثار و بركات صله رحم در توانمندسازی خانواده در فرهنگ رضوی، پيامدهای ترك صله رحم در توانمندسازی خانواده (آسيبشناسی) و صله رحم و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (ناشی از فوت همسر) و زنان مطلقه عنوان شده است.
مسئول دبيرخانه همايش به موضوع پرداخت و گفت: از ديگر موضوعات مطرح شده در اين محور میتوان به صله رحم و توانمندسازی اقوام نيازمند، صله رحم و حمايت از سالمندان و بيماران نيازمند ،خانه سالمندان و صله رحم، نقش خانواده در انجام صله رحم و صله رحم و آسيبهای اجتماعی اشاره كرد.
آسوده در ادامه خاطر نشان كرد: صله رحم و تحكيم خانواده، نقش مناسبتهای اسلامی و ايرانی در ترويج فرهنگ صله رحم، موانع انجام صله رحم و صله ارحام در اديان و مذاهب از ديگر موضوعات در اين بخش هستند.
قائم مقام كميته امداد خراسان رضوی، افزود: موضوعاتی مانند، نقش توانمندسازی اقتصادی افراد در افزايش توليد ملی كشور، نقش توانمندسازی اقتصادی افراد جامعه در راهبرد اقتصاد مقاومتی، سواد اقتصادی و توانمندسازی اقتصادی در مدل راهبرد اقتصاد مقاومتی و صله رحم و سبك زندگی اسلامی در محور چهارم اين همايش مطرح شده است.
مسئول دبيرخانه همايش، با بيان اينكه مقالات بايد بر اساس شيوهنامه مقالهنويسی ارائه شود، اظهار كرد: آخرين مهلت ارسال مقالات 20 مرداد ،اعلام نتايج 15 شهريور و برگزاری همايش همزمان با دهه كرامت و 21 شهريور ماه سال جاری، خواهد بود.
يادآور میشود، متقاضيان و علاقهمندان به حضور در اين همايش میتوانند جهت كسب اطلاعات بيشتر و ثبتنام به پايگاه اطلاعرسانی همايش به نشانی
www.madadcnf.ir مراجعه كنند.