نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دوفصلنامه تحقیقات شناختی رسانهها
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال 1401،تولید دانشبنیان اشتغالآفرین
سال 1400، تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
مشارکت مرکز تحقيقات در برگزاري:"دومين همايش ملّي ارتقاي كيفيت آثار، محصولات و فعّاليّتهاي فرهنگي"
مشارکت مرکز تحقيقات در برگزاري:"دومين همايش ملّي ارتقاي كيفيت آثار، محصولات و فعّاليّتهاي فرهنگي"
دومين همايش ملّي ارتقاي كيفيت آثار فرهنگي با هدف «شناخت، تعامل و تبادل دانش و تجربيات دستگاههاي فرهنگي» در روز سهشنبه يازدهم تيرماه 1392 در سالن اصلی همايشهاي برج ميلاد برگزار شد.
در اين گردهمايي يک روزه که به همّت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با مشارکت دستگاههاي فرهنگي کشور برقرار گرديد، جمعي از مديران، پژوهشگران، انديشمندان و نخبگان رشتههاي مختلف فرهنگي حضور داشتند. همايش مذکور که در سه بخش «علمی»، «جشنواره محصولات» و «نمايشگاه جانبي» برپا بود. مرکز تحقيقات صداوسيما نيز با شرکت در هر بخش حضور فعّال و برجسته داشت.
در اين همايش که به محوريت «تعالي، بهبود مستمر آثار، محصولات و فعاليتهاي فرهنگي» ميپرداخت، مهندس عزّتالله ضرغامی، رئیس سازمان صداوسیما، امیر خوراکیان، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و حجتالاسلام والمسلمین رضا غلامی، رئیس شورای سیاستگذاری همایش و چند تن از اساتيدي که مقاله برتر داشتند، سخنرانی کردند.
مهندس عزّتالله ضرغامی، رئیس سازمان صداوسیما، به عنوان سخنران ویژه این همایش ملّی با بیان اینکه ارتقای کیفیّت محصولات فرهنگی حلقۀ مفقودهای است گفت: در کنار تلاشهای انجام شده باید برای مدیران فرهنگی نیز تفهیم کنیم، منظور از «کیفّیت» چیست؟ امروز در جمهوری اسلامی هماهنگ کردن همه دستاندرکاران و مدیرانی که امر تولید را هدایت میکنند و نظارت و قضاوت بر تولید فرهنگی را برعهده دارند یک ضرورت است. ایجاد این هارمونی و یکنواختی و فهم مشترک بین همه مدیران امری است که امروز فاقد آن هستیم.
رئیس سازمان صداوسیما شکلگیری تولید فرهنگی در درون رسانه را نکتۀ دیگر مد نظر قرار داد و افزود: تولیدات محصولات فرهنگی امروز یک تفاوت اساسی با گذشته دارد. در گذشته محصولات فرهنگی به صورت مجزا قابل بررسی و ارزشگذاری بود. امروز با پدیدهای به نام رسانه روبرو هستیم که تمامی معادلات فرهنگی را به نوعی تحت تاثیر خود قرار داده است. امروز دیپلماسی عمومی، جز دیپلماسی رسانهای نیست. تحولاتی که در منطقه رخ داد نیز نشان دهنده نقش سرنوشتساز چند رسانه بود. بنابراین باید گفت امروز تولید فرهنگی در درون رسانه شکل میگیرد و هویت مییابد.
مهندس ضرغامی با بیان این مطلب که نگاه جامع در حوزه رسانه بسیار مهم است، گفت: در فعّالیّتهای فرهنگی و هنری کیفیت با خلاقیت و همچنین خلاقیت با آزادی نسبت مستقیم دارد. آزادی یعنی همان آزاداندیشی که مد نظر مقام معظّم رهبری است. کیفیتی که با خلاقیت و آزادی هماهنگ است نقش مهمی در ارتقای آثار فرهنگی ایفا میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظّم رهبری مبنی بر افزایش ارتقای کیفی تولیدات فرهنگی گفت: در فهم این سخن که «تولید یک اثر خوب و تأثیرگذار از تولید چند اثر سطحی و بیمایه بهتر است» باید توجه داشت. این مطلب یک تبصره دارد. تبصرهاش این است که ما نباید به سمتی برویم که از حجم تولیدات فرهنگی کاسته و تنها چند اثر فرهنگی سطح بالا تولید کنیم.
رئیس سازمان صداوسیما در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه حوزه صنعت و فرهنگ پرداخت و گفت: در حوزه صنعت کنترل کیفیت و شاخصهای تولید مشخص و شفاف است. اما در حوزه فرهنگ ما معیارها را در اختیار نداریم و افراد بر حسب سلیقه عمل میکنند. ما باید مدلهای تولید فرهنگی را تدوین کنیم تا دستگاههای زیر نظر مقام معظّم رهبری و وزارت ارشاد با هم به تفاهم برسند. اینگونه همایشها نیز مدلهایی را برای نزدیک کردن دستگاههای فرهنگی به یکدیگر ایجاد میکنند.
همچنین در بخش دوم سخنرانيهاي متعددي در پنلهاي مختلف ارائه شد. «ارزشهاي ديني و تحقق آن در ارتقاي کيفيت محصولات و افزايش اثربخشي»، «بازيهاي رايانهاي، رسانهاي نوظهور»، «مباني نظام مديريت کيفيت در توليد آثار سينمايي حوزه هنري»، «طراحي الگوي هم افزايي فرهنگي»، «تأملي بر شناخت جايگاه عقلانيت در ارتقاي کيفيت زندگي»، «نقش دستگاههاي فرهنگي در اعتلاي سبک زندگي اسلامي – ايراني» و «درآمدي بر معناشناسي تعالي در سازمانهاي فرهنگي با رويکرد سه لايهاي» عناوين برخی از سخنرانیها را تشکيل ميدادند.
شايان ذکر است در يکي از پنلهاي تخصصي که مقالات «طراحي الگوي همافزايي فرهنگي»، «راهکارهاي ارتقاي کيفي محصولات و فعّاليّتهاي فرهنگي از طريق پيادهسازي مديريت کيفيت جامع(با تأکيد بر ابزارها)» و «نقش فناوري ارتباطي و تبيين جايگاه مخاطب در ارتقاي کيفيت آثار و محصولات فرهنگي شبکه نمايش خانگي» ارائه شد، همچنين در کارگاه آموزشي با عنوان «برنامهريزي فرهنگي» دکتر مجيدملکيتبار رئيس مرکز تحقيقات صداوسيما مديريت آن را برعهده داشت.
در بخش اهداء جوايز نيز مرکز تحقيقات صداوسيما جایزه محصول برتر را دریافت کرد. علاوه بر اين، در حاشیه همایش نيز که نمايشگاهي از آثار و محصولات فرهنگی طي روزهاي سهشنبه و چهارشنبه 11 و 12 تيرماه براي بازديد عموم داير بود. مرکز تحقيقات صداوسيما در اين نمايشگاه آثار و محصولات علمي – پژوهشي خود را به نمایش گذاشت.
1392/04/12
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.