همزمان با ميلاد حضرت ثامنالحجج(ع)، مراسم افتتاحيه نخستين مركز رسانهای و فناوری اطلاعات امامرضا(ع) وابسته به مؤسسه جامعةالقرآن ساعت 17 دیروز، 26 شهريورماه با قرائت آياتی از قرآن توسط محمدحسين سعيديان، قاری بينالمللی در تهران آغاز شد.
اين مراسم با حضور حججالاسلام محمدمهدی طباطبايی، محمدحسين طباطبايی، سيدابوالفضل حكيمی، سيدمحمد ميريحيی، مجيد رمضانی، سيدعليرضا نجفی، قدسيه طباطبايی، علیاكبر حنيفی و محمدحسين سبزعلی برگزار شد.
مجريگری اين برنامه برعهده محمدهادی اسلامی، حافظ بينالمللی قرآن و كارشناس مجری شبكه قرآن بود كه پس از قرائت قاری فوقالذكر به اهم برنامههايی كه در اين مراسم ارائه خواهد شد، اشاره كرد سپس از رئيس جامعةالقرآن دعوت بهعمل آمد تا راجع به «نقش رسانه در ترويج فرهنگ قرآن كريم» به سخنرانی بپردازد. لازم به ذكر است كه حجتالاسلام سيدمحمدمهدی طباطبايی در بخش ابتدايی سخنرانی خود به اهميت انفاق و خشنودی پروردگار از اين عمل اشاره و تصريح كرد: انفاق همانند بسياری از امور درجاتی دارد و بايد يادآور شد كه هر نوع انفاقی را نمیتوان انفاق ارزشمند تلقی كرد.
رئيس جامعةالقرآنهای كشور در ادامه به اهميت و فضائل انس با قرآن در جامعه بالاخص ميان جوانان اشاره كرد و افزود: بهطوركلی قرآن سرچشمه معارف الهی است و ناگفته نماند كه اين قرآن انسان را به استوارترين راه هدايت میكند و به افرادیكه عمل صالح انجام میدهند، بشارت میدهد كه برای آنها پاداش بزرگی است، به همين منظور لازم است تا در اين راه به فعالان قرآنی غبطه بخوريم.
ضرورت غبطه خوردن به علم قرآن و آگاهی از دانش قرآنی افراد
اين پژوهشگر قرآن به فرق ميان حسد ورزيدن و غبطه خوردن اشاره و تصريح كرد: بهطورقطع فرق حسادت با غبطه خوردن، بر سلب نعمت از محسود است كه در حسادت آرزوی آن را دارد و در غبطه بالعكس اين موضوع خواهد بود؛ بنابراين لازم است تا انسان آرزوی داشتن علم قرآن و آگاهی از دانش قرآنی را از خدا بخواهد و همچنين ناگفته نماند كه انفاق در مسير خدا از اهميت ويژهای برخوردار است، زيرا فرد از ثروت بسياری دارد و آن در راه خدا و خشنودی خدا خرج میكند. اين مؤلف كتب دينی و قرآنی در ادامه سخنان خود به هدف از راهاندازی مركز اطلاعرسانی امامرضا(ع) اشاره كرد و افزود: مركز اطلاعرسانی و فناوری امامرضا(ع) وابسته به جامعةالقرآن الكريم و اهل البيت(ع) است كه از امروز، فعاليت خود را با 100 حافظ كل قرآن و همچنين تعداد بسياری از قاريان و فعالان قرآنی آغاز میكند و در نظر داريم تا با راهاندازی اين مركز به توسعه فرهنگ قرآنی در فضای مجازی و همچنين ارتباطات بپردازيم.
مركز اطلاعرسانی و فناوری امامرضا(ع)؛ مهمترين فرآيند جامعةالقرآن از بدو تأسيس تاكنون
وی در پايان اضافه كرد: هماكنون بيشاز 10 شعبه از جامعةالقرآن در استان تهران مشغول به فعاليت هستند كه راهاندازی مركز اطلاعرسانی و فناوری امامرضا(ع) مهمترين فرآيندی بوده است كه از بدو تأسيس جامعةالقرآن تاكنون انجام شده است، زيرا در اين مركز با استفاده از فضای رسانهای و ارتباطات در نظر داريم تا حافظان و قاريان بسياری را پرورش دهيم. يادآور میشود در ادامه اين مراسم 2 نفر از حافظان بينالمللی قرآن جامعةالقرآن الكريم به قرائت قرآن از حفظ پرداختند و سؤالاتی در اين ميان از سوی حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدمهدی طباطبايی از اين دو فعال قرآنی بهعمل آمد.
سپس گروه تواشيح «بلبلان نوای قرآنی» بهصورت مناسفهای كه جديدترين نوع همخوانی به شمار میرود، به اجرای برنامه پرداختند سپس با تشويق حضار هدايايی به رسم يادبود از سوی رئيس جامعةالقرآنهای كشور دريافت كردند.
لازم به ذكر است كه در بخش اين مراسم از علی جعفرپيشه، مسئول رسانه و فناوری اطلاعات امامرضا(ع) و از فعالان قرآنی جامعةالقرآن الكريم دعوت بهعمل آمد تا در مورد اهداف راهاندازی اين مركز قرآنی به سخنرانی بپردازد.
نخستين گام جامعةالقرآن الكريم در حوزه فناوری در سال 1387
وی در ابتدا مؤسسه جامعةالقرآن الكريم را يكی از مراكز قديمی و با سابقه در حوزه حفظ و قرائت قرآن دانست و افزود: نخستين گامهايی كه در حوزههای فناوری اطلاعات توسط جامعةالقرآن برداشته شده است در سال 1387 بود كه پس ز تأسيس پايگاه اينترنتی اين مؤسسه به نشانی www.mjk.ir برآن شديم تا حوزههای جديد را در اين بخش بيافزاييم. جعفرپيشه از جمله حوزههای جديد در فضای مجازی جامعةالقرآن الكريم را فايلهای صوتی و تصويری، تلاوت اساتيد كشوری و جهانی، موضوعات آموزشی و همچنين محصولات مربوط به تلفن همراه نام برد و اظهار كرد: حوزههای فوقالذكر چشماندازی هستند كه جامعةالقرآن الكريم پيش روی خود دارد و لازم است تا در جهت توسعه فرهنگ قرآنی در سطح جهان فناوریهای نو ايجاد شود.
اين فعال قرآنی در ادامه گزارشی از روند اجرای برنامههای قرآنی در پايگاه اينترنتی جامعةالقرآن الكريم ارائه كرد و گفت: معادل هزار و 700 نفر در طول روز به پايگاه اينترنتی جامعةالقرآن الكريم مراجعه و از بخشهای آموزش، تصوير، فايلهای صوتی، مذهبی، انتشارات و .... بهره میبرند.
وی اضافه كرد: با وجود تأسيس شعبههای متعدد در كشور و همچنين برخی از كشورهای خارجی لازم است تا اين پايگاه را در قالب چند زبانهای شدن ايجاد كنيم و ارتقای اين مهم نيازمند حمايت مسئولان قرآنی جامعةالقرآن است.
رسانه تلويزيونی اينترنتی؛ مهمترين امكان ويژه پايگاه اطلاعرسانی جامعةالقرآن
جعفرپيشه در ادامه سخنان خود به يكی ديگر از امكانات پايگاه اينترنتی جامعةالقرآن الكريم اشاره و تصريح كرد: رسانه تلويزيونی اينترنتی مؤسسه جامعةالقرآن امكان اشتراك تصاوير با حجم بالا دارد و تحقق اين مهم موجب شده است تا كابران فضای مجازی كه به توسعه فرهنگ قرآنی میپردازند، در اين حوزه از امكانات ويژه برخوردار شوند.
اين فعال قرآنی يادآور شد: مركز اطلاعرسانی و فناوری امامرضا(ع)، توانسته با قابليتهای ويژه و امكانات تخصصی ـ علمی در فضايی شاد، آموزشی، مجازی و همچنين الكترونيكی به پرورش حافظان و قاريان قرآن بپردازد و ناگفته نماند كه اين مركز با تلاش دوستاداران قرآن راهاندازی شده است.
يادآور میشود، در بخش پايانی اين مراسم معنوی، نماز جماعت به امامت حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدمهدی طباطبايی، مؤسس جامعةالقرآنهای كشور در محل نمازخانه مركز اطلاعرسانی و فناوری امامرضا(ع) برپا شد.