انتظار، آمادگی و زمینهسازی برای ظهور است و رسالت منتظران ایجاد جامعهای است که زمینهساز ظهور امام باشد؛ جامعه زمینهساز، جامعهای است که شرایط لازم برای پذیرش ولایت و حاکمیت حضرت حجت در آن فراهم است و چنانچه حضرت ظهور کند، امر او زمین نمیماند و همگان در برابر او تابع و تسلیمند.
اخلاق زمینهساز، اخلاقی است که منتظران به آن مزیّن هستند، البته اخلاق و یا سبک زندگی زمینهساز، همان اخلاق و سبک زندگی اسلامی است و وصف زمینهساز تنها بر جایگاه امام در اخلاق و سبک زندگی تأکید دارد؛ در مبانی محوریت امام مورد تأکید و در گزینش اهداف محوریت امام مورد توجه قرار میگیرد.
مؤسسه آینده روشن «پژوهشکده مهدویت» با توجه به ضرورت زمینهسازی و تحقق جامعه منتظر و جایگاه اخلاق در این امر خطیر، موضوع دهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت را «اخلاق و سبک زندگی زمینهساز؛ راهبردها و راهکارها» قرار داده است.
مؤسسه آینده روشن از همه فرهیختگان و اندیشمندان دعوت میکند تا با ارائه مقالات پژوهشی در تبیین و ترویج این مهم سهیم گردند.
بر اساس این گزارش، آموزه امامت در نظام اخلاقی اسلام، مبانی و اهداف اخلاق اسلامی با تأکید بر آموزه امامت، ویژگیهای اساسی اخلاق زمینهساز و الگوهای اخلاق زمینهساز از موضوعات اهم محور اول همایش «اخلاق زمینهساز» است.
همچنین آموزههای اخلاق زمینهساز در روایات و حکایات معتبر مهدوی، نقش غیبت در اخلاق زمینهساز، نقش نهادهای فرهنگی و اجتماعی در ایجاد اخلاق زمینهساز و نقش اخلاق زمینهساز در عرصههای مختلف اخلاق کاربردی از دیگر موضوعات محور اول همایش است.
شایان ذکر است، نقش متقابل زمینهسازی و سبک زندگی، عرصههای سبک زندگی زمینهساز «معاشرت، اوقات فراغت، کسب و کار، مصرف، پوشش و وضعیت ظاهر، استفاده از محصولات تکنولوژیک و فرهنگی» و زمینهسازی و سبک زندگی غرب از موضوعات مهم محور دوم همایش، «سبک زندگی زمینهساز» است.
همچنین الگوهای سبک زندگی زمینهساز «بسیج، جهاد و از این قبیل»، نقش و جایگاه اجتماعی زنان و سبک زندگی زمینهساز، سبک زندگی جوانان زمینهساز و سبک زندگی مدیران زمینهساز از دیگر موضوعات محور دوم همایش است.
خاطرنشان میشود، راهبردها و راهکارهای اخلاق زمینهساز در حوزه و دانشگاه، راهبردها و راهکارهای اخلاق زمینهساز در آموزش و پرورش، راهبردها و راهکارهای اخلاق زمینهساز در رسانه «صداوسیما، سینما و فضای مجازی» و راهبردها و راهکارهای پرورش اخلاقی مدیران و کارگزارن نظام با رویکرد زمینهسازی، موضوعات محور سوم همایش «راهبردها و راهکارها» است.
گفتنی است، مقالات باید حداکثر تا بیستم اردیبهشتماه 1393 به دبیرخانه همایش ارسال شود؛ مقالات ارائه شده که مضمون آنها به عنوانهای پیشنهادی فراخوان نزدیک باشد با تأیید کمیته علمی پذیرفته خواهند شد.
همچنین مقالات ارائه شده نباید پیشتر در دیگر همایش های علمی یا مجلات و فصلنامههای پژوهشی در داخل و خارج از کشور ارائه یا چاپ شده و یا کپیبرداری از مقالات دیگران باشد.
مقالات برگزیده با حضور نویسندگان آنها در همایش ارائه خواهند شد و کمیته علمی همایش، مقالات برگزیده شده را چاپ و منتشر کرده و از ارائهکنندگان قدردانی شایسته بهعمل خواهد آورد.
اصل مقاله باید حداکثر تا هفت هزار و پانصد کلمه (25صفحه) با فرمت «Word» بهصورت لوح فشرده یا پست الکترونیک یا از طریق پایگاه اینترنتی، به دبیرخانه همایش ارسال شود.
علاقهمندان میتوانند مقالات دارای چکیده، مقدمه، ساختار مناسب و فهرست منابع خود بههمراه سوابق علمی و پژوهشی نویسنده را به نشانی قم، خیابان شهدا، کوچه 25، پلاک 27، دبیرخانه دائمی همایش با کدپستی 45651 ـ 37137 ارسال کنند.
دهمین همایش دکترین مهدویت در 22 و 23 خردادماه سال 1393 مصادف با 14 و 15 شعبانالمعظم برگزار خواهد شد و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 15ـ 37833714 ـ 025 و 09191596792 تماس بگیرند.