نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دوفصلنامه تحقیقات شناختی رسانهها
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال 1401،تولید دانشبنیان اشتغالآفرین
سال 1400، تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
الگوی تمدنسازی نوین قرآنی تدوین شده است
الگوی تمدنسازی نوین قرآنی تدوین شده است
دبیر کمیته علمی همایش پژوهشهای قرآنی از تدوین مدل تمدنسازی نوین قرآنی از مجموع مقالات رسیده به این همایش خبر داد.
حجتالاسلام سیدعبدالله اصفهانی، دبیر کمیته علمی همایش پژوهشهای قرآنی درباره عملیاتی کردن مقالات و تحقیقات ارسال شده به همایش پژوهشهای قرآنی اظهار کرد: ما کارهای علمی این همایش را تقریبا از یک سال قبل آغاز کردیم و عنوان همایش که بر بحث تمدن سازی اسلامی تاکید شده بود، از بیانات مقام معظم رهبری اتخاذ شد.
وی ادامه داد: بعد از ابن خلدون، کار عمیق و گستردهای در بحث نگاه تمدنسازی بر پایه آموزههای اسلامی نداشتیم. ایران اسلامی امالقری جهان اسلام است و باید با تعامل با دستاوردهای تمدن بشری، مدل واقعی بینشی، گرایشی و کنشی نظام جمهوری اسلامی ایران را در تمدن سازی تولید کنیم.
نفر دوم همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در سال گذشته، بیان کرد: محورها و سرفصلهای همایش در یک جمع فرهیخته، مصوب شد و به تایید اندیشمندان و ضاحبنظران این عرصه رسید و آن را در سطح وسیعی در حوزههای علمیه و دانشگاههای کشور پخش و اعلام فراخوان کردیم.
5 درصد مقالات علمی پژوهشی شدند
حجتالاسلام اصفهانی گفت: 40 درصد افزایش مقالات را در یازدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی شاهد بودیم و بستر همایش در بخش حوزه، کتاب، مقاله و طرح پژوهشی بود. 800 متفکر داخلی و خارجی در قالب 700 اثر با ما تماس گرفتند و مجموعه کار این شد که 40 اثر از این تعداد علمی پژوهشی شناخته شده است و بقیه در درجه علمی ترویجی سطحبندی شده است.
مدیرکل انتشارات دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم افزود: از مجموع این مقالات هزاران صفحه در باب تمدن اسلامی مطلب تولید شده است. مقام معظم رهبری بر این مسئله تاکید دارند که تحقیقات علمی ما باید خروجی عملی داشته باشد. به عبارت دیگر از اول باید مشخص شود که در تحقیقات به دنبال چه چیزی هستیم. این سئوال اساسی در هدایت این نظام اسلامی در حوزههای مختلف فکری و فرهنگی و سبک زندگی نقش دارد.
وی اظهار کرد: پیدا کردن یک سوال واقعی و پژوهش درباره آن و عملیاتی کردن خروجیهای حاصل آن پژوهش و در نهایت وارد شدن به بازار زندگی مردم جامعه، دغدغه درستی است که ما نیز در پژوهشهای قرآنی خود به دنبال آن هستیم که ابعاد یک مسئله در پژوهش مشخص و بدان پاسخ داده شود تا یک نادانسته را در نظام اسلامی از مجهول به معلوم تبدیل کنیم.
دبیر کمیته علمی همایش پژوهشهای قرآنی توضیح داد: نظامها و سبکزندگیهای دیگر فارغ از بحث شعار و تبلیغات، حقیقتا در حال رقابت با سبک زندگی اسلامی هستند. در سه حوزه بینش، گرایش و کنش، مهمترین قسمت مربوط به خروجی مقالات در حوزه کُنش است و به به فرموده مقام معظم رهبری این مسئله خود را در سبک زندگی نشان میدهد.
کشورهای دیگر؛ خواهان مقالات همایش
وی ادامه داد: حاصل مجموع پژوهشهای قرآنی درباره تمدن اسلامی این میشود که اندیشه اسلامی اگر با بازخوانی روز بخواهد تمدن سازی نوینی داشته باشد دارای چه مدلی است. دانشگاه کار تولید فکر را برعهده دارد. من خبر دارم که چندین کشور از ما درخواست داشتند که مقالات همایش دوره قبل را که 500 مقاله بود، برای ما ارسال کنید و برگزیده مقالات را به مراکز علمی مختلف ارائه کردیم.
حجتالاسلام اصفهانی خاطرنشان کرد: ما در پایان مقالات پیشنهاد کردیم که این مقاله برای کدام مراکز کاربرد دارد. ما نسبت به عمق معارف اسلامی، فقط در چند قدم اول هستیم. ما مسلمان بودیم ولی واقعا نظام اسلامی پیرو دادههای عمیق دادههای بینشی و گرایشی تاکنون نداشتهایم و باید با تلاشهای علمی، نیازهای روز نظام رابه دست بیاوریم و نیاز به زمان دارد و کار یک روز و دو روز نیست و میتوان گفت علیرغم طولانی بودن مسیر، این حرکت آغاز شده است.
http://www.iqna.ir/fa/News/1422306
1393/04/04
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.