به گزارش روابط عمومي مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما، پنجمين نشست همانديشي مديران اين مرکز با مديران حوزه معاونت سيما برگزار شد. اين نشست با حضور مهندس جعفريجلوه مدير شبکه دو سيما، دکتر عبدالملکي رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار و جمعي از مديران و پژوهشگران دو مجموعه، چهارشنبه سيام ارديبهشتماه سال جاري در سالن جلسات مرکز برگزار شد.
در اين نشست ابتدا دکتر عبدالملکي ضمن تبريک حلول ماه شعبان با معرفي مرکز پژوهش و سنجش افکار و ظرفيتها و توانمنديهاي آن بر تعامل هر چه بيشتر اين مرکز با برنامهسازان و تهيهکنندگان شبکه دو تأکيد کرد و براي تأمين پژوهشهاي مورد نياز آن شبکه اعلام آمادگي کرد.
در ادامه مهندس جعفريجلوه مدير شبکه دو سيما به آشنايي ديرينهاش با مرکز تحقيقات سابق و مرکز پژوهش و سنجش افکار فعلي و کتابها و پژوهشهاي منتشر شده توسط اين مرکز اشاره کرد و نسبت به بياطلاعي بدنه برنامهسازي از پژوهشها و ظرفيتهاي مرکز ابراز تأسف کرد. وي همچنين تأکيد کرد ارتباط با مرکز پژوهش و بهرهگيري از يافتههاي آن از دغدغههاي هميشگي ايشان بوده است.
مدير شبکه دو سيما در ادامه افزود: يکي از حوزههايي که نياز به همکاري مرکز پژوهش و سنجش افکار با شبکه دو در آن احساس ميشود ارائه تعريف از شبکه اجتماعي و کارکردهاي آن با توجه به تحولات اخير در شبکه است.
گفتني است در ساختار جديد شبکه دو تمرکز برنامهسازي بر حوزههاي اجتماعي است و گروه اجتماعي، گروه نهادهاي اجتماعي و گروه خانواده و فرهنگ به طور ويژه در اين حوزه فعال هستند.
مهندس جعفري جلوه يکي از حوزههاي مورد نياز شبکه دو سيما را در زمينه پژوهش و تحقيق در حوزه فرم و محتوا برشمرد و خواستار ارائه نتايج پژوهشهاي مرکز به شکلهاي کاربردي در اين حوزهها شد.
اين مدير با سابقه سيما همچنين از برداشتهاي نادرست و سهلانگارانه برخي از افراد و گروهها از دادههاي نظرسنجيهاي مرکز انتقاد کرد و خواستار دقت بيشتر در اين زمينه شد. ولي همچنين پيشنهاد کرد پژوهشهاي مرکز از ابتداي تأسيس تاکنون مجدداً مورد بررسي قرار گرفته و چکيده آن در اختيار برنامهسازان قرار گيرد.
در ادامه اين نشست مديران دو مجموعه به تبادل نظر پرداختند. عمدهترين مباحثي که در اين نشست از سوي مديران شبکه دو سيما مطرح شد عبارتاند از: کمک مرکز به معرفي ساختارهاي جديد برنامهسازي، به منظور اجتناب از همشکل بودن برنامههاي شبکهها، معرفي موضوعات علمي روز، معرفي کارشناسان و صاحبنظران جديد براي حضور در برنامههاي شبکه، طراحي نگاه کلان براي برنامهسازي سازمان، دستيابي به اطلاعات حوزه مخاطب، تعاملي شدن رسانهها و تمرکز بيشتر به مخاطب پژوهي، معرفي چالشهاي جدّي رسانه در دهههاي آينده، استفاده از تکنولوژي روز و پرداختن بيشتر به پژوهشهاي بين رشتهاي.
در اين نشست همچنين نتايج دو پژوهش انجام شده در مرکز پژوهش و سنجش افکار در حوزه «مسائل اجتماعي بحرانزا» و «روابط پيش از ازدواج در سريالها» ارائه شد.