بیستموپنجم شهریورماه، مصادف با بیست و دومین سالروز درگذشت سید ابوالقاسم انجوی شیرازی بود؛ مردی که با فعالیتهای مستمر خود در طول حیاتش افزون بر انتشار کتاب به قلم خود، مسبب تولید ده ها کتاب و هزاران سند با موضوع فرهنگ مردم شد.
انجوی شیرازی، متولد 1300 در شیراز، پایهگذار واحد فرهنگ مردم رادیو و تلویزیون، پژوهشگر فرهنگ عامه است. وي در سالهای متمادی فعالیتش به فرهنگ مردم جایگاه ویژهای داد. سال 1340 استاد انجوی به راديو راه يافت و برنامهاي درباره فرهنگ مردم را پیریزی کرد. وی در ابتدای فعالیت خود، اين برنامه را به مدت نیم ساعت در هفته و با نام «احساس و انديشه» اجرا میکرد. پس از تغییر زیاد عناوین این برنامه، سرانجام اين برنامه «سفينه فرهنگ مردم» نام گرفت و در اواخر سه ساعت تمام به آن اختصاص داده شده بود. استاد انجوی در حیاتش بیش از ده جلد کتاب در زمینه فرهنگ مردم ایران شامل مثلها، قصهها و آداب و رسوم انتشار داد. وی علاوه بر این در زمینه حافظشناسی و موضوعات دیگر هم مقالاتی دارد. مقالات انجوی در حوزه فرهنگ بسیار متنوع است. از کتابهای دیگر استاد میتوان به «سفینه غزل» و «گل به صنوبر چه کرد» اشاره کرد.
عشق انجوی به فرهنگ مردم تا به جایی رسید که منزل شخصی خود در جمال آباد نیاوران را به موزه فرهنگ مردم اهدا کرد. این موزه امسال با حمایت ریاست محترم رسانه ملی و مدیران ارشد این سازمان در حال بازسازی است و بهزودی اشياي موزهاي، کتابخانه و اسناد گنجینه آن در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
ابوالقاسم انجوی، پس از سالها تلاش برای غنای فرهنگ مردم و معرفی آن به سایرین در بیستم و پنجم شهریورماه سال 1372 درگذشت و در ابنبابویه به خاک سپرده شد. امسال در بیست و دومین سالگرد درگذشت استاد انجوی، جمعی از همکاران سابق و دوستداران فرهنگ مردم برسر مزارش در ابنبابویه حاضر شدند و یاد استاد را گرامی داشتند.