نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دوفصلنامه تحقیقات شناختی رسانهها
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال 1401،تولید دانشبنیان اشتغالآفرین
سال 1400، تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
پژوهش "نقش هالیوود در پیشبرد سیاست اسلام هراسی" منتشر شد
پژوهش "نقش هالیوود در پیشبرد سیاست اسلام هراسی" منتشر شد
پژوهش "نقش هالیوود در پیشبرد سیاست اسلام هراسی" در شهریور ماه سال جاری توسط واحد پژوهشهای کاربردی معاونت برون مرزی صدا و سیما منتشر شد.
بر اساس این گزارش، صادق خوشحال نویسنده این پژوهش میباشد و حسن بهشتی پور و محمود عبداللهی نظارت بر آن را به عهده داشتهاند.
پژوهش مذکور در 183 صفحه و در 7 فصل تدوین و برای برنامه سازی در اختیار شبکههای رادیویی و تلویزیونی ذیربط معاونت برون مرزی قرار گرفته است.
تحلیل محتوای مضامین و جهتگیریهای اسلام هراسانه سه فیلم هالیوودی که با مضمون تروریسم در خاورمیانه ساخته شده اند، بخش اصلی این پژوهش را تشکیل میدهد.
در این پژوهش 183 صفحهای، فیلم "یونایتد 93 " با تمرکز بر تحلیل چگونگی قرار گرفتن سبک رئالیستی آن در خدمت اسلام هراسی، فیلم "سی دقیقه پس از نیمهشب" بر اساس الگوی سفر قهرمان مؤنث و فیلم "قفسه درد" براساس تحلیل معناشناختی نشانه های دراماتیک آن، بررسی شده اند.
سیاست اسلام هراسی غرب: ابعاد و ویژگیهای آن، نقش سینمای هالیوود درپیشبرد سیاست اسلام هراسی، تکنیک ها و شگردهای سینمایی مورد استفاده هالیوود برای پیشبرد سیاست اسلام هراسی، دیدگاه های منتقدان غربی سیاستهای فرهنگی امریکا در خصوص اسلام هراسی و ارائه پیشنهادهای رسانهای برای افشاسازی سیاست اسلام هراسی هالیوود و مقابله با آن از دیگر فصول پژوهش "نقش هالیوود در پیشبرد اسلام هراسی" می باشد.
در بخشی از این پژوهش آمده است:
"بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده آمریکا برای بازتعریف هویت بین المللی و توجیه سیاستهای مداخله جویانه خود در بخشهای مختلف جهان، اسلام را به عنوان دشمن اصلی اردوگاه لیبرال دموکراسی تعریف کرد.
از آن زمان و به ویژه بعد از حادثه مشکوک 11 سپتامبر اسلام هراسی به عنوان یکی از محورهای اصلی سیاستهای بین المللی آمریکا جایگاه مهمی در دستگاه دیپلماسی و رسانه ای این کشور یافت. در این روند، استفاده از هنر و به ویژه سینما جایگاه ویژه¬ای داشت.
ایالات متحده آمریکا برای توجیه سیاستهای جنگطلبانه خود از هالیوود و فیلمهای تولید شده آن به عنوان مهمترین سلاح رسانهای و همزمان پیچیدهترین ابزار جنگ نرم استفاده کرد، چرا که سینما با ناخودآگاه جمعی مخاطبین ارتباط میگیرد و می تواند عقاید و رفتار آن ها را کنترل کرده و هدایت کند.
بنابه یافته های این پژوهش، صهیونیست ها در افزایش و تحقق پروژه های هالیوودی اسلام هراسانه نقش زیادی دارند، چراکه آن ها از همان ابتدای تأسیس هالیوود در بخش های مختلف آن از نفوذ بالایی برخوردار شده اند و علاوه بر سود سرشاری که از صنعت پردرآمد هالیوود می برند، جهت گیری سیاسی آن را نیز مشخص می کنند."
بر اساس تحلیلی که پژوهش "نقش هالیوود در پیشبرد سیاست اسلام هراسی" ارائه میدهد، سینمای هالیوود دو رویکرد عمده را برای پیشبرد پروژه اسلامهراسی در محوریت برنامههای خود قرار داده است:
نخست با به کارگیری ساختاراسطورهای در روایت که منجر به خلق قهرمانی همدلیبرانگیز برای تماشاگر می شود و با تاکید بر روایتی متکی بر تحول قهرمان و تبدیل او از یک انسان عادی به ابرانسانی دارای آرمان نظام سلطه، سعی میکند مخاطب فیلم هالیوودی را به لحاظ اندیشه، با این شخصیت اسطورهای غربی یکی کند. البته برای رسیدن به این خواسته، نیاز به یک (به اصطلاح) بستر رئالیستی است تا آنچه فانتزی و غیرواقعی است، حقیقی دیده شود. اینجاست که دومین رویکرد سینمای هالیوود به کار می¬آید، گرایش به رئالیسم در میزانسن و به کارگرفتن کدها و نشانههایی که بیننده را ابتدا در یک موقعیت تنشزا و اضطرابآور ناشی از عدم امنیت بدلیل عدم توانایی برای تشخیص واقعیت از دروغ قرار میدهد و سپس برای بازگرداندن امنیت به تماشاگر، برای او چارهای جز اطمینان به سازندگان اثر نمیگذارد. به این ترتیب سیاستهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و همچنین برنامههای تجاوزگرایانة این کشور در حمله به کشورهای عراق و افغانستان و ... به توجیه و تایید بینندة خلع سلاح شده در مقابل تصاویر میرسد.
واحد پژوهشهای کاربردی برون مرزی از سال 1376 فعالیت میکند و تاکنون بیش از دویست عنوان پژوهش در مسائل مربوط به تحولات بینالمللی منتشر کرده است.
این واحد همچنین از آبان 1393، تهیه مجموعه راهبردهای پژوهشی رسانه ای و کاربردی را آغاز کرده است، تحلیل راهبردی تحولات با رویکرد آینده پژوهی و ارایه راهکارها و توصیه های رسانه ای و ایده های برنامه سازی محورهای اصلی این مجموعه های پژوهشی را تشکیل می دهند.
در قالب این مجموعه ها، تاکنون موضوعات متعددی از جمله چشم انداز پدیده داعش، تحولات یمن، توطئه یهودی سازی قدس شریف، سیزده سال عملکرد ایساف در افغانستان ،چشمانداز مذاکرات هستهای، رسانه و واژگان هستهای، بحران مالی یونان، سقوط پرسش برانگیز قیمت نفت، چشم انداز بحران لیبی، بررسی وجوه اشتراک مبانی فکری، اهداف و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و داعش، ویروس ابولا و منافع تجاری، سیاسی و نظامی آمریکا، معادلات سیاسی مناطق کردنشین شمال سوریه و سناریوهای پیشِ رو، و بررسی منافع سیاسی و اقتصادی غرب در حمایت از تجاوز نظامی رژیم عربستان سعودی به یمن مورد بررسی و برای بهرهبرداری در اختیار شبکههای رادیویی و تلویزیونی معاونت برون مرزی قرار گرفته است.
آدرس سایت اینترنتی واحد پژوهشهای کاربردی معاونت برون مرزیarc.irib.ir می باشد.
پژوهشگران علاقمند میتوانند با مراجعه به بخش فراخوان سایت مذکور، موضوع پیشنهادی خود را برای انجام پژوهش ارسال کنند، تا پس از تصویب آن، به همکاری پژوهشی با واحد اقدام کنند.
1394/07/01
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.