نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
پژوهش «بررسي موانع جريانهاي شيعي در تاريخ معاصر قفقاز» منتشر شد.
پژوهش «بررسي موانع جريانهاي شيعي در تاريخ معاصر قفقاز» منتشر شد.
پژوهش «بررسي موانع جريانهاي شيعي در تاريخ معاصر قفقاز (با تأکيد بر جمهوري آذربايجان)» در آبانماه سال جاري توسط واحد پژوهشهاي کاربردي برونمرزي منتشر شد.
پژوهش «بررسي موانع جريانهاي شيعي در تاريخ معاصر قفقاز» توسط برهان حشتمي به رشته تحرير درآمده و احمد کاظمي بر اين تحقيق نظارت داشته است.
پژوهش مذکور در هفت فصل و 329 صفحه و با استفاده از حدود سيصد منبع به زبانهاي فارسي، آذري، ترکي استانبولي و انگليسي تدوين و در اختيار شبکههاي راديويي و تلويزيوني ذيربط معاونت برونمرزي قرار گرفته است.
بررسي بستر تاريخي اعتقادات ديني در جمهوري آذربايجان، شناخت محورها و مصاديق رويکرد نظام حاکم بر اين کشور درباره تشيع، تأثيرات اتئيسم، کمونيسم و تساهل ديني در جمهوري آذربايجان از موضوعاتي است که در اين پژوهش مورد بررسي قرار گرفته است.
همچنين شناخت گروههاي شيعي در جمهوري آذربايجان، بررسي موانع داخلي جريانهاي شيعي در اين کشور، نگاهي به قوانين جمهوري آذربايجان در امور ديني و فعاليت نهادهاي دولتي متولي امور ديني از ديگر موضوعاتي هستند که در اين پژوهش به آن پرداخته شده است.
يکي از فصول اين پژوهش به موضوع تبيين تحرکات نيروهاي خارجي مخالف جريانهاي شيعي در جمهوري آذربايجان اختصاص يافته است، در اين فصل تحرکات ضد شيعي جريانهاي صهيونيستي ـ ماسوني، وهابي ـ تکفيري، نورچي، مسيونري و فرقههاي ضاله مذهبي بررسي شده است.
از آنجا که تشکلهاي اسلامي و شيعي در ديگر کشورهاي حوزه قفقاز هم حضور دارند، فصل ششم پژوهش مذکور به تشريح فعاليتها و چالشهاي اين تشکلها در کشورهاي گرجستان، ارمنستان و همچنين فدراسيون روسيه اختصاص يافته است.
بر اساس اين گزارش، تاکنون پژوهش جامعي درباره موانع جريانهاي شيعي در تاريخ معاصر قفقاز انجام نشده و پژوهش حاضر اولين پژوهش در نوع خود است که با استفاده از منابع دست اول و نيز با اتکا بر پانزده سال فعاليت مستمر نويسنده در اين حوزه، به تبيين جريانهاي شيعي، موانع و چالشهاي آنها در قفقاز پرداخته است.
واحد پژوهشهاي کاربردي معاونت برونمرزی از سال 1376 فعاليت خود را آغاز کرده و تاکنون بيش از دويست عنوان پژوهش در موضوعات متعدد بویژه سياستهاي بينالمللي انجام داده است.
اين واحد از آبان 1393، تهيه مجموعه راهبردهاي پژوهشي رسانهاي و کاربردي را در دستور کار خود قرار داده است که تحليل راهبردي تحولات با رويکرد آيندهپژوهي و ارائه راهکارها و توصيههاي رسانهاي و ايدههاي برنامهسازي محورهاي اصلي اين مجموعه پژوهشي را تشکيل ميدهند.
در قالب اين مجموعهها، تاکنون موضوعات متعددي از جمله چشمانداز پديده داعش، تحولات يمن، توطئه يهوديسازي قدس شريف، سيزده سال عملکرد ايساف در افغانستان، چشمانداز مذاکرات هستهاي، رسانه و واژگان هستهاي، بحران مالي يونان، سقوط پرسش برانگيز قيمت نفت، چشمانداز بحران ليبي، بررسي وجوه اشتراک مباني فکري، اهداف و اقدامات تروريستي رژيم صهيونيستي و داعش، ويروس ابولا و منافع تجاري، سياسي و نظامي آمريکا، معادلات سياسي مناطق کردنشين شمال سوريه و سناريوهاي پيش رو، وجوه تمايز ميان اسلام ناب محمدي با اسلام امریکایی، بررسی منافع سیاسی و اقتصادی غرب در حمایت از تجاوز نظامی رژیم عربستان سعودی به يمن و ارزيابي از چشمانداز ايرانهراسي در دوران افول تدريجي قدرت آمريکا مورد بررسي و براي بهرهبرداري در اختيار شبکههاي راديويي و تلويزيوني معاونت برونمرزي قرار گرفته است.
نشانی سايت اينترنتي واحد پژوهشهاي کاربردي arc.irib.ir است.
1394/08/10
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.