نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دوفصلنامه تحقیقات شناختی رسانهها
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال 1401،تولید دانشبنیان اشتغالآفرین
سال 1400، تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
انتشار پژوهش "چشم انداز پدیده داعش در سوریه و عراق"
انتشار پژوهش "چشم انداز پدیده داعش در سوریه و عراق"
پژوهش "چشم انداز پدیده داعش در سوریه و عراق " در آبان ماه سال جاری توسط واحد پژوهش های کاربردی معاونت برون مرزی منتشر شد.
بر اساس این گزارش ، پژوهش " چشم انداز پدیده داعش در سوریه و عراق " توسط جواد مددی به رشته تحریر در آمده و نورالدین اکبری بر این تحقیق نظارت داشته است.
پژوهش مذکور در پنج فصل و با رویکرد آینده پژوهی تدوین و در اختیار شبکههای رادیویی و تلویزیونی ذیربط معاونت برون مرزی قرار گرفته است.
ریشه های شکل گیری و سیر تطور داعش ، عوامل و متغیرهای درونی و بیرونی پیدایش داعش،منابع و عناصر قدرت داعش ، شباهتها و تفاوتهای داعش در عراق و سوریه، رویکرد بازیگران منطقهای و بینالمللی به داعش و چشم انداز داعش در عراق و سوریه از جمله فصول این پژوهش می باشد .
در چکیده این پژوهش آمده است :
پیدایش داعش به عنوان گروهی تکفیری – تروریستی، به تحولات عراق پس از اشغال آمریکا در سال ٢٠٠٣ م باز میگردد. این گروه که در ابتدای اشغال عراق بعنوان یک گروه معارض معرفی می شد، با گذشت زمان تز باصطلاح دولت سازی در عراق و سپس گسترش آن به سوریه و نهایتا طرح باصطلاح خلافت جهانی را مطرح ساخت. در حال حاضر داعش به اصلی ترین جریان در میان جریان های تکفیری تبدیل شده و نقش مخربی در تحولات و معادلات امنیتی ایفا می کند.
بررسی چشم انداز داعش در عراق و سوریه مستلزم درک ابعاد مختلف این پدیده پیچیده است. در تبیین علل و عوامل پیدایش و قدرت گیری داعش می توان به مولفه های درونی و بیرونی مختلفی اشاره کرد که اصلی ترین آنها عبارتند از: سوء استفاده سرویس امنیتی غربی از بستر نارضایتی های اجتماعی و خلاهای موجود در جهان اسلام، تبعات اشغال نظامی عراق توسط آمریکا ؛ اختلافات سیاسی و ضعف های امنیتی درون عراق؛ بحران سوریه و تبعات آن ؛ رقابتهای منطقه ای و حمایتهای محور مرتجع عربی و غربی از داعش.
همچنین ارزیابی منابع قدرت داعش در عرصه های مختلف مالی _ اقتصادی ، انسانی ، نظامی ، امنیتی و رسانه ای ، ضمن اینکه نقاط قوت این گروه تکفیری در مقایسه با سایر گروههای تروریستی را آشکار می کند، نشاندهنده ساختار ویژه این گروه است.
موضوع مهم دیگر رویکرد بازیگران منطقه ای و بین المللی به داعش است که اگرچه با فراز و نشیبهایی همراه بوده ، اما حمایت های همه جانبه برخی از کشور های غربی و مرتجع عربی از داعش کاملا مشهود است.
اما اصلی ترین موضوع، ترسیم چشم اندازی مشخص در خصوص آینده داعش است. به رغم اینکه وضعیت داعش از مولفه ها و متغیرهای مختلفی تاثیرپذیر است که ترسیم دقیق چشم انداز داعش را پیچیده می سازد، اما در کنار تبیین چهار الگوی احتمالی تداوم بقاء داعش (الگوی باصطلاح حکومت ، نیروی شورشی، سازمان تکفیری فراملی، درقالب باصطلاح اندیشه) ، می توان سه سناریوی عمده را در چارچوب سناریوهای مطلوب ، فاجعه و محتمل درباره آینده داعش مورد بررسی قرار داد. در این روند متغیرهای مهمی تاثیر گذار هستند که از جمله آنها می توان به عزم جدی مردم سوریه و عراق و حمایت آنها از نظام سیاسی کشورشان ،حمایت های محور مقاومت ، کمک های مستشاری ایران ، تداوم حملات هوایی روسیه ، مواضع بازیگران منطقه ای و بین المللی و ادامه یا قطع منابع قدرت داعش می باشد .
واحد پژوهش های کاربردی به آدرس اینترنتی arc.irib.ir از سال 1376 فعالیت می کند و تاکنون بیش از دویست عنوان پژوهش در موضوعات متعدد خصوصا سیاست های بین المللی انجام داده است .
1394/09/04
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.