به گزارش روابطعمومي مرکز پژوهش و سنجش افکار در نشست علمي باعنوان « بررسي رفتار انتخاباتي مردم در انتخابات هفتم اسفند1394»که صبح روز يکشنبه شانزدهم اسفندماه در سالن جلسات اين مرکز برگزارشد، دکتر پرويز اميني تحليلگر مسائل سياسي گفت : کساني که رأي مردم در انتخابات را تنها تعامل با جهان و يا رأي به اهداف خود تعبير ميکنند، در واقع رأي مردم را مصادره به مطلوب ميکنند زيرا پايه اجتماعي رأي مردم در ايران بسيار متنوع است.
اين استاد دانشگاه با بيان اين مطلب افزود: کساني که با علم سياست آشنايي دارند ميدانند با افکار عمومي چگونه رفتار کنند و معمولاً هم نتيجه انتخابات را به نفع خود رقم ميزنند.
اين تحليلگر مسائل سياسي گفت: مردم ايران کمتر به دوگانههاي سياسي چپ و راست و يا اصلاحطلب و اصولگرا توجه دارند و بيشتر به دنبال رفع مشکلات معيشتي و اقتصادي خود هستند و جريانهاي سياسي جامعه هرکدام که بيشتر با بدنه زندگي مردم در ارتباط باشند موفق ميشوند رأي مردم را به سمت خود جلب نمايند.
دکتر اميني گفت: در حال حاضر سه گفتمان در جامعه ايران وجود دارد؛ اول ، گفتمان توسعه با دو رويکرد درونزا و برونزا ؛ دوم، گفتمان آزادي که توجه به آزاديهاي فردي و عمومي دارد و سوم، گفتمان عدالت که معيشت را پيگيري ميکند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه همه بايد توجه کنند که جامعه ايران در حال مدرنشدن است و مدرنيته نيز اقتضائات و سياستورزي خاص خود را دارد، افزود: در يک جامعه مدرن، فرهنگ، ارتباطات ، منفعتطلبي و عقلابزاري کاربرد بيشتري دارد و جامعه ايراني به ويژه شهرهاي بزرگ در حال ورود به چنين فضايي هستند.
دکتر اميني گفت: در جامعه مدرن هر شخصي نه تنها يک رسانه بلکه چندين رسانه است و تأثيرات رسانههاي اجتماعي هم بسيار زياد است. بر اين اساس رسانه ملي بايد به واقعيتهاي اجتماعي نزديک باشد و در مرز واقعيتها حرکت کند.
اين نشست با پرسش حاضران و پاسخ دکتر اميني پايان يافت.