نشست زبانشناسی شناختی و زمینههای کاربردی آن در رسانه صبح امروز چهارشنبه 8/2/95 در مرکز پژوهش و سنجش افکار برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی این مرکز، در این نشست خانم دکتر سحر بهرامی استاد دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اهمیت توجه به زبانشناسی شناختی و کاربردهای آن در رسانه گفت: فضاهای ذهنی و استعارهها بیشترین کارکردها را در ارتباطات روزانه مردم دارند و رسانه باید با شناخت این فضاهای فکری و ذهنی جامعه و استفاده درست از استعارههای مفید، نقش هدایتگری خود را ایفا کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دنیا به سمت علوم همگرا در حرکت است، افزود: رسانهها باید با پیگیری و ایجاد فضای علمی، از علوم روانشناسی روانشناختی ،فلسفه ذهن، عصبشناسی شناختی و زبانشناسیشناختی در ایجاد معنا و محتوا در جامعه تلاش کنند.
دکتر بهرامی با تاکید بر اینکه زبان نوعی رفتار شناختی و بسیار پیچیده است که دنیای هر کسی را نشان میدهد، افزود:رسانهها با زبانشناختی که جایگاه آن ذهن است، به مطالعة سازوکارهای پیچیده اقناع و مفهومسازی تفکر و سخن گفتن درست جامعه کمک می کنند.
وی با بیان اینکه سوگیری متفاوت رسانهها و رهگیری آن بهوسیله زبانشناسی شناختی امکان دارد، گفت: از زبانشناسی شناختی باید بهعنوان مرکز ثقل علومشناختی، در ارتباطات رسانهای و اقناع موفق مخاطب کمک گرفت.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه رسانه صورتهای مختلف ارتباطات انسانی است، افزود: رسانههای گروهی به وسایل و تدابیر علمی و فنی در این ارتباط همهجانبه نیاز دارند تا بتوانند در دنیای رقابتی امروز انجام وظیفه کنند. وی بر اهمیت استفاده درست از استعارهها در رسانه تاکید کرد و بیشترین کار در حوزه رسانه را مربوط به حوزه استعاره دانست وهمچنین با پیشنهاد به رسانه برای معرفی علوم همگرا همچون روانشناسی ،فلسفه، فناوری نانو، فناوری زیست و...به جامعه، تاکید کرد: زمان جزیرهای عمل کردن علوم تمام شده است و با ارتباط علوم همگرا با یکدیگر میتوان به توسعه و تولید محصولات جدید فکری و فرهنگی و در نتیجه پیشرفت جامعه کمک کرد.
وی گفت:تحلیل و بررسی گفتمان رسانه در چارچوب نظریههای زبانشناسی شناختی به منظور يافتن علل موفقیت یک رسانه و نیز ترغیب مخاطب نسبت به رسانهها، از جمله کارهای ضروری یک رسانه پویاست.
دکتر بهرامی تحلیل و بررسی شناختی گفتمان رسانه در بخشهای مختلف یک برنامه در حوزههای متفاوت و استفاده از مفاهیم شناختی از جمله استعاره فضاهای ذهنی و تلفیق مفهومی در رسانه را عامل ارتقای کیفیت و موفقیت رسانهها دانست و افزود: زبان چیزی نیست جز بازنمایی اطلاعات در ذهن و چگونگی یادگیری و درک استفاده از آن که همه اینها نیاز به شناخت حوزههای مختلف انسان و رسانه دارد تا در ارتباطی دوسویه روابط مثبت و انسانی برقرار شود.