به گزارش واحد انتشارات و اطلاعرساني مرکز پژوهش و سنجش افکار نخستين نشست تخصصي ميز مطالعاتي اقتصاد مقاومتي مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران با عنوان «نقش خصوصيسازي در جلب مشارکت مردم و تحقق اقتصاد مقاومتي» و با حضور کارشناسان، مسئولان، استادان دانشگاه، پژوهشگران و برنامهسازان شبکههاي راديويي و تلويزيوني در مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما برگزار شد. در اين نشست دکتر صفاري استاد دانشگاه علامه طباطبايي گفت: موضوع اقتصاد مقاومتي از سالها پيش با نامگذاريهاي اقتصادي مختلف توسط مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) مطرح شده و رسانه ملي در خط مقدم اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتي است.
وي همچنين افزود: اگر بهترين اقتصادها تدوين شود، ولي به فرهنگ جامعه تبديل نگردد، موفقيتي حاصل نميشود. رسانه ميتواند با مطالبهگري از مسئولان و روشنگري مردم در خصوص اقتصاد مقاومتي نقش مؤثري در اين زمينه ايفا کند و در خط مقدم اين روشنگري قرار گيرد.
مشاور شوراي عالي رقابت با بيان اينکه بيش از هفت سال است مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) به مناسبتهاي مختلف ازجمله نامگذاري سالها، به جامعه و مسئولان در خصوص اقتصاد مقاومتي هشدار ميدهند، افزود، حمايت از توليد و درونزا کردن اقتصاد، افزايش ارزش افزوده و دوري از خامفروشي، ازجمله رگهاي اصلي اقتصاد مقاومتي است که دولت و بخشهاي مختلف بايد به آن توجه کنند.
دکتر صفاري با برشمردن مزيتهاي نسبي و مطلق کشور و برنامهريزي براي استفاده بهينه از منابع سرشار درون کشور گفت: نفت و گاز، معادن و کشاورزي جزو مزيتهاي مطلق کشور هستند که بايد با جلوگيري از خامفروشي و از طريق فراوريهاي صنعتي و فناورانه از اين مزيتهاي مهم بهدرستي استفاده کرد.
دکتر صفاري در خصوص مزيتهاي نسبي هم گفت: حملونقل، با توجه به موقعيت استراتژيک ايران؛ توريست، با عنايت به تمدن کهن کشورمان و جذابيت آن براي دنيا به واسطه مراکز ديدني و مذهبي بسياري که دارد؛ و نيروي تحصيلکرده و جوان فني، ازجمله مزيتهاي خدماتي و نسبي ايران است که با برنامهريزي و استفاده بهينه، ميتواند سرمايهاي بزرگ باشد.
وي با تأکيد بر موقعيت سوقالجيشي ايران در منطقه گفت: 350 ميليون جمعيت در منطقه ميتواند عامل و دليل مهمي براي بسترسازي در همه حوزههاي اقتصادي و توليدي مورد نياز منطقه در ايران باشد که بايد با درونزا کردن اقتصاد، توسعه صادرات را که اصليترين بخش اقتصاد مقاومتي است، محقق کنيم.
دکتر صفاري با تأکيد بر جذب سرمايههاي داخلي موّلد، جذب سرمايههاي خارجي براي توليد را عامل موفقيت و رشد همهجانبه اقتصاد دانست و افزود: دولت با واگذاري و کوچکسازي خود بايد زمينه مشارکت همهجانبه بخش خصوصي را فراهم کند؛ اين تأکيد مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) است که با رونق بورس، اقتصاد ايران، هم شفافسازي و هم رونق ميگيرد.
وي با بيان اينکه سياستهاي اصل 44، نوعي انقلاب اقتصادي در اقتصاد ايران بهشمار ميرفت و رسانه بايد با پيگيري و روشنگري، علت عقبماندن از برنامههاي اصل 44 و اقتصاد مقاومتي و برنامههاي اقتصادي را مطالبه کند، افزود: اينکه هنوز دولت در واگذاريها و کوچک شدن مقاومت ميکند و اينکه ديده ميشود شرکت مخابرات عملاً به بخش خصوصي واگذار شده، ولي همچنان وزارتخانهاي به نام مخابرات فعاليت ميکند، موضوعاتي است که چرايي آنها را بايد رسانه آسيبشناسي و رفع کند.
در ادامه اين نشست، دکتر اللهمحمد آقايي استاد دانشگاه و مشاور وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به نقش کليدي رسانه در اصلاح امور اقتصادي افزود: اکنون که 11 سال از ابلاغ سياستهاي اصل 44 قانون اساسي گذشته است، بايد با آسيبشناسي و بررسيهاي علمي، نقش هر قوه و نهاد معلوم شود و با پاسخگويي اشکالات، راه براي بهبود روند کاري هموار گردد.
دکتر آقايي با تأکيد بر اينکه امروز کسي در خصوصيسازي شک ندارد و آن را اجتنابناپذير ميداند، گفت: با شناسايي اولويتهاي کشور و شناخت فرصتها، بايد با برنامهريزي بلندمدت، سياستهاي اصل 44 و اقتصاد مقاومتي پيگيري شود و نبايد با تغيير دولتها در اين سياستهاي کلان تغييري ايجاد گردد.
مشاور وزير اقتصاد و دارايي با بيان اينکه رسانهها، بويژه رسانه ملي بايد با اطلاعات کامل به نقد و بررسي اين موضوع بپردازد که چرا بعد از ابلاغ اصل 44، انقلاب اقتصادي در کشور رخ نداده است، افزود: اصل 44 علاوه بر دولت توانمند و منسجم در پيگيري اهداف آن، نياز به بخش خصوصي توسعهيافته و تخصصي دارد.
وي با تأکيد بر اينکه دولت بايد با اصلاح ساختارها و نهادسازي به اجراي اصل 44 همت گمارند، افزود: بايد با اصلاح ساختار بنگاهها و نظارت و بسترسازي در بخش خصوصي، جلوي سوءاستفادههاي احتمالي گرفته شود.
دکتر آقايي گفت: اقتصاد ايران بايد توليدمحور شود و نقش اساسي را در توليد، مردم ايفا ميکنند، اما اين به مفهوم رهاسازي شرکتهاي دولتي و نگاه فروش و کسب درآمد نبايد باشد.
همچنين در اين نشست دکتر حسن گلمرادي از پژوهشگران حوزه اقتصادي به ارائه پژوهش انجامشده در اين مرکز در خصوص موانع اجرايي اصل 44 قانون اساسي پرداخت.
گفتني است، اين نشست روز يکشنبه 12/2/1395 ساعت 10 تا 12 صبح در سالن جلسات مرکز پژوهش و سنجش افکار رسانه ملي برگزار شد.
ميز مطالعاتي اقتصاد مقاومتي، فروردينماه امسال با توجه ويژه اين مرکز به شعار سال و با هدف تأمين محتواي پژوهشي مورد نياز رسانه ملي براي برنامهسازي و اطلاعرساني راهاندازي شد.
نشاني پايگاه اينترنتي اين ميز http://eghtesad95.iribresearch.ir است.