نشست «خبر و فضای مجازی: بررسی تحولات صنعت خبر» از سوی گروه آینده پژوهی مرکز پژوهش و سنجش افکار و با همکاری پژوهش خبری معاونت خبر در این معاونت برگزار شد.
در این نشست که با حضور دبیران خبر، گزارشگران و سردبیران خبرگزاری صداوسیما و اداره کل پخش اخبار برگزار شد، مدیرگروه آینده پژوهی به بررسی وضعیت فعلی خبرنگاری تلویزیون پرداخت و با استناد به نتایج گزارش های موسسات پژوهشی و مراکز تحقیقاتی معتبر جهان، روندهای پیش روی صنعت خبر را تشریح کرد. دکتر جهانشاهی با اشاره به روند تدریجی کاهش مخاطب خبر تلویزیونی در جهان به تشریح دلایل تغییر فرهنگ و آیین مصرف خبری و گرایش به رسانه های اجتماعی پرداخت.
مدیر گروه آینده پژوهی با توصیف ویژگیهای رسانه های اجتماعی و رشد چشمگیر آنها در صنعت خبر به تعاریف جدیدی از مخاطب، بازار و سازمانهای خبری در عصر رسانههای اجتماعی اشاره و تاکید کرد، رصد آرایش رسانه ای، رصد استراتژی های سازمانهای رسانهای رقیب و تغیرات الگوهای مصرف خبری مردم لزوم تدوین نوعی استراتژی برای تاثیرگذاری بیش از پیش خبر رسانه ملی را نشان میدهد.
دکتر جهانشاهی با تشریح دلایل سخن پروفسور پیکارد که کار سازمانهای رسانه ای امروز را مدیریت محتوا بر پلتفورمهای مختلف میدانست، ضرورت تدوین نوعی استراتژی برای حضور در عرصه فضای مجازی را یادآور شد.و بهتجربیات سازمانهای رسانه ای پیشرو در این خصوص اشاره کرد.
وی «پیچیدگی» و «تحول دائمی» را دو ویژگی محیط نوظهور رسانهای برشمرد و «سرعت» و «نوآوری» را به عنوان کلمات کلیدی مدیریت رسانه ای در این محیط نوظهور رسانه ای مورد تاکید قرار داد. در پایان نشست، سردبیران، پژوهشگران و گزارشگران معاونت خبر پرسشها و نکات خود را مطرح کردند.
گفتنیاست این دومین نشست از سلسله نشست های «فضای مجازی و آینده سازمان صداوسیما» بود که در روز سهشنبه دوازدهم مردادماه برگزار شد.