در جلسه همانديشي رسانه و آسيبهاي اجتماعي که صبح روز دوشنبه پانزدهم شهريورماه در مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما برگزار شد، معاون سيماي رسانه ملي با بيان اين مطلب افزود: اعتماد به حاکميت، رضايتمندي و مشارکت در امور جاري کشور که بعد از انقلاب همواره بسيار بالا بوده است، مورد هجمه همهجانبه است و دشمنان با ترفندهاي مختلف درصدد ضربه زدن به آن هستند.
دکتر ميرباقري با بيان اينکه امروز کشور ما مزيتها و فرصتهاي فراواني را در اختيار دارد که بايد با شناخت وضع موجود و ناظر به مشکلات و آسيبها، براي آنها برنامهريزي و برنامهسازي کنيم، افزود: دشمنانِ پيشرفت اين مملکت ميخواهند ما نسبت به مسائل کشور بيتفاوت باشيم تا راه علاجي پيدا نکنيم و به عنوان کشوري انقلابي عقبمانده بمانيم.
معاون سيماي رسانه ملي با بيان اينکه رسانه ملي اراده جدي دارد که مطالبات جامعه را در مسائل اجتماعي و فرهنگي پيگيري کند، افزود: سرمايه اجتماعي جوهر و موتور محرک سرمايههاي انساني و اقتصادي و پيشرفت جامعه است، افزود: در نظام برنامهريزي کشور بايد به امر فرهنگ و امر اجتماعي توجه جديتري بشود؛ چراکه غفلت از اين امور، آسيبهاي فراواني به کشور وارد ميکند.
اين استاد دانشگاه، پيشگيري را راحتتر و مهمتر از درمان دانست و افزود: بايد زمينه فعالسازي مردم در امور اجتماعي و فرهنگي را بيشتر فراهم کرد و رسانه ميتواند با تبيين و آگاهيبخشي در اين امر پيشتاز باشد.
دکتر ميرباقري با بيان اينکه در امور فرهنگي و اجتماعي وضع کشور ما از بسياري از کشورها بهتر و مناسبتر است، افزود: البته با توجه به ظرفيتها و توانمنديهاي اجتماعي کشور بايد گرفتارهاي موجود جامعه رفع شود و مسائل ساده، به معضلات پيچيده تبديل نگردد تا عاملي براي سوءاستفاده دشمنان که دنبال فرصت هستند، نشود. وي با بيان اينکه جامعهاي که مسائل اجتماعي آن زياد باشد، تحريکپذير ميشود و آستانه تحملش پايين ميآيد، افزود: بايد ابعاد فرهنگي و اجتماعي را با کارشناسي در ايستگاه خودش حل کرد و نگذاشت به ايستگاههاي سياسي و امنيتي وارد شوند؛ چراکه در آن سوي مرزها هزينههاي زيادي صرف اين امور ميشود.
دکتر ميرباقري با بيان اينکه با توجه به رشد تکنولوژي و پيشرفت وسايل ارتباطي، آسيبهاي اجتماعي بيشتر شده است، افزود: بايد در بازههاي زماني کوتاه روندشناسي کنيم و با پيوست فرهنگي و اجتماعي در همه زمينهها، مانع از گسست گفتماني در اجتماع و جريانسازي رسانهاي دشمن شويم.
وي گفت: متأسفانه در جامعه ما احساس بد، بيشتر از خود بدبودن است و اگرچه در اين نگرش که هميشه وضعيت را بدتر از واقعيتها ميبينيم ،دشمنان کشور مؤثر بودهاند، اما خود ما و رسانهها هم با کمکاري، به اين موضوع دامن زدهايم که بايد با روش درست و منطقي مردم را با واقعيتهاي عيني آشنا کنيم.
پيش از سخنان معاون سيما، دکتر عبدالملکي ضمن خوشآمدگويي به مهمانان جلسه، با بيان اينکه يکي از وظايف رسانه، آسيبشناسي و همانديشي درخصوص موضوعات اجتماعي است، افزود: مسائل اجتماعي تکسببي نيستند و ما با مجموعهاي از عوامل در يک پديده مواجه هستيم که بايد با پژوهش و تحقيق دقيق راهحل مناسب براي مواجهه با آن را پيدا کنيم.
وي با بيان اينکه رابطه تنگاتنگ مسائل اجتماعي با هم، کار بررسي را مشکل ميکند، افزود: مسائل اجتماعي نسبي و تابع زمان و مکان و ارزشهاي اجتماعي در جامعه هستند و لذا بايد براي مسائل اجتماعي کشور، راهحلهاي بومي متناسب با آن را يافت.
دکتر عبدالملکي با تأکيد بر گفتمانسازي در مسائل اجتماعي افزود: دشمنان نگاهي فرصتطلبانه به آسيبهاي جامعه دارند و براي تحتالشعاع قرار دادن امور همه کاري انجام ميدهند تا با تغيير و دگرگوني در ارزشهاي انقلابي و اسلامي جامعه و نظام خانواده، به اهدافي که با روشهاي ديگر به آنها نرسيدهاند، دست يابند.
رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار همچنين اعلام کرد، اين مرکز آمادگي دارد در صورت دريافت دستورات سازماني، به کمک فارغالتحصيلان خبره خود و با تکيه بر توانمنديهاي موجود، ميز مطالعات آسيبهاي اجتماعي را به صورت تخصصي و موضوعي راهاندازي کند.
گفتني است در اين نشست، از ميان 25 اثر با موضوعات مختلف که در شش ماهه نخست سال جاري در مرکز پژوهش و سنجش افکار به چاپ رسيده است، از 10 عنوان با موضوع آسيبهاي اجتماعي رونمايي شد.