به گزارش روابط عمومي مرکزپژوهش وسنجش افکار، رئيس رسانه ملي در آيين افتتاح سامانه نظرسنجي الكترونيك مركز پژوهش و سنجش افكار صداوسيما با تاكيد براهميت انجام تحقيقات در توليدات صداوسيما تصريح كرد: تحقيقات پايه همه كارهاي ما در رسانه ملي است و بايد مطالعات و تحقيقات اجتماعي در سازمان صداوسيما جدي گرفته شود.
دكتر علي عسكري با اشاره به تأكيدات مسئولان تحقيقاتي كشور مبني بر اهميت و جايگاه مركز پژوهش و افكارشناسي در تحقيقات اجتماعي تصريح كرد: رسانه ملي با تمام توان از اين نوع تحقيقات در حوزههاي اجتماعي حمايت ميكند و آن را كمك به حوزههاي تصميمگير كشور ميداند.
رئيس سازمان صداوسيما به تجربههاي موفق كشورهاي مختلف در استفاده از نتايج نظرسنجي و تحقيقات اشاره كرد و افزود: سياستگزاري، تصميمگيري و تصديگري مجموعهاي است كه در رأس آن تحقيقات و مطالعات دقيق اجتماعي است.
رئيس رسانه ملي با بيان اينكه مديران استامي مركز پژوهش و سنجش افكار بايد از زواياي مختلف استان شناخت دقيق و كافي داشته باشند گفت: بايد خلأ شناخت فرهنگي و اجتماعي استانها را با تلاش عالي و هدفمند پر كنيد و اين شناخت را مبناي تصميمگيريهاي درست براي كشور قرار دهيد.
او افزود: اگر شما در اين زمينه دقيق و درست عمل كنيد، استان را در مسيرهاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و... رو به رشد حركت خواهيد داد و باعث رشد و پيشرفت استان ميشويد.
رئيس سازمان صداوسيما با تأكيد بر اينكه در رسانه ملي نسبت به شناخت و رفع نيازهاي رسانهاي مردم وظيفه سنگيني داريم گفت: هم بايد توانمندي خود را در عرصه شناخت نظرهاي مردم حفظ كنيد و هم بايد به گونهاي حركت كنيد كه اعتبار شما در اين عرصه خطير حفظ شود.
دكتر علي عسكري با ابراز اميدواري نسبت به بهبود كيفيت نظرسنجيها با استفاده از سامانه نظرسنجي الكترونيكي افزود: بعد از اين حركت اميدواريم كه تحقيقات و نظرسنجيهاي شما بهتر از گذشته، دقيقتر و لحظهاي ارائه شود تا بتوانيم تصميمات مؤثر بگيريم.
دستاوردهاي افتتاح سامانه نظرسنجي الكترونيك
در ادامه اين مراسم، حسين رضي، معاون پژوهش، برنامهريزي و نظارت سازمان صداوسيما با بيان اينكه با مساعدتها و دستورات صريح رئيس رسانه ملي شاهد سطح جديدي از اقدامات در حوزه پژوهش هستيم گفت: حوزه پژوهش سازمان به عنوان قديميترين مجموعه پژوهشي كشور همواره مورد رضايت بوده و قريب به 52 سال از عمر آن ميگذرد. مركز پژوهش و سنجش افكار صداوسيما كه در سال 1345 تأسيس شده است، قديميترين و وسيعترين مركز كشور در زمينه مطالعات اجتماعي و رسانه محسوب ميشود.
معاون پژوهش، برنامهريزي و نظارت سازمان، پيشبيني نتايج انتخابات رياست جمهوري 96 را از افتخارات مركز پژوهش و سنجش افكار عنوان كرد و افزود: مركز پژوهش و سنجش افكار صداوسيما با كمك مديران و كارشناسان، دقيقترين نتيجه انتخابات را پيشبيني كرد و اين امر نشان دهنده بيطرفي و رعايت ضوابط و چارپوبهاي علمي و دقيق پيشبيني در مركز پژوهش و سنجش افكار سازمان است.
رضي با بيان اينكه امروز در رسانه ملي موضوع استفاده از فناوريهاي نوين در حوزه تحقيقات در دستور كار قرار گرفته است و در تلاش هستيم تا با سرعت و دقت بيشتر، نظرسنجيهاي سنتي را با روشهاي نوين انجام دهيم گفت: نظرسنجي الكترونيك بر بستر اينترت و همچنين توجه به سامانههاي الكترونيكي در دسترس مردم ما را بر آن داشت كه امروز اولين سامانه سامانه نظرسنجي الكترونيك را در مركز پژوهش و سنجش افكار سازمان راهاندازي كنيم.
معاون پژوهش، برنامهريزي و نظارت سازمان با تأكيد بر ضرورت توجه جدي به سامانههاي نظرسنجي تلفني تصريح كرد: بايد ضرورت توجه به سامانههاي نظرسنجي تلفني گسترش پيدا كند و بتوانيم با سرعت بيشتري كارهاي قويتري انجام دهيم. همچنين استفاده از دادههاي تلفني در حوزه پژوهشها، پژوهشگر را به سمت برآوردهاي دقيق راهنمايي كنيم.
رضي به دستاوردهاي افتتاح سامانه نظرسنجي الكترونيك در مركز پژوهش و سنجش افكار سازمان اشاره كرد و افزود: صرفه جويي در مصرف كاغذ، به صفر رسيدن احتمال خطا، بازبيني پرسشنامهها با سرعت و دقت، امكان پردازش و ارائه گزارش و تحليلهاي اوليه و لحظهاي، كنترل آنلاين يا برخط موقعيت پاسخ دهنده و... از جمله مزاياي سامانه نظرسنجي الكترونيك است كه با عنايت به دستورهاي اكيد دكتر علي عسكري، رئيس رسانه ملي، اين سامانه تحول جدي در حوزه نظرسنجي در كشور و مركز پژوهش و سنجش افكار ايجاد خواهد كرد.
توليد روزانه 2.5 گزارش خام پژوهشي
در بخش ديگري از اين مراسم، علي طلوعي، رئيس مركز پژوهش و سنجش افكار صداوسيما با بيان اينكه اين مركز روزانه بيش از 2.5 گزارش خام پژوهشي توليد ميكند كه قابليت تبديل به گزارشهاي تحليلي را دارد گفت: در دو سال گذشته و بعد از بررسي مطالبات رئيس رسانه ملي در حوزه پژوهش، از پژوهش سطح خرد به كلان، از نظرسنجي سنتي به نظرسنجي سبز، از مسئلهمداري به مسئله شناسي، از عرضه محوري به تقاضا محوري و... رسيديم.
رئيس مركز پژوهش و سنجش افكار با اشاره به اينكه در زنجيره توليد، قيمت پژوهش، بالا و غيراقتصادي است خاطرنشان كرد: مرامنامه رئيس مركز پژوهش و سنجش افكار، انجام كار تميز فرهنگي بر اساس فرمايشهاي رهبر معظم انقلاب است و آن را نصبالعين فعاليتهايش قرار داده است و بر همين اساس كارهاي پژوهشي ويژه با عنوان «معماري و آرايش رسانهاي»، «اطلس جامع مخاطب ايراني»، «گفتمانسازي انقلاب اسلامي» و «مديريت تصوير رهبر انقلاب» در رسانههاي بيگانه در دستور كار اين مركز قرار گرفت كه 70 درصد از آنها آماده شده است و تا پايان سال نيز 90 درصد از آنها محقق خواهد شد.
طلوعي تأكيد كرد: مركز پژوهش و سنجش افكار بايد مرجع سواد رسانهاي در كشور باشد و در زمينههاي روندپژوهي حجاب و عفاف، مصرف رسانهاي و... ترجمه و تأليفهاي خوبي نيز در دست اقدام است.