نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دوفصلنامه تحقیقات شناختی رسانهها
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال 1401،تولید دانشبنیان اشتغالآفرین
سال 1400، تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار مراکز
سیر در زندگی وآثار دکتر حسن انوری
سیر در زندگی وآثار دکتر حسن انوری
دکترحسن انوری متولد سال 1312 شهرستان تکاب و دکترای زبان و ادبیات فارسی است. ايشان از بي ادعاترين وصادقترين خدمتگزاران ادب اين مرز و بوم بوده و از شاگردان خلف "بديع الزمان فروزانفر" و وارث به حق "دهخدا" و "محمد معين" و يکي از نوادر دوران ما در حيطه ادب فارسي است. دکتر حسن انوری سالها در سلک آموزگاري، دبيري و استادي دانشگاه به خدمت پرداخته و بيش از 20 سال با مؤسسه لغت نامه دهخدا در تاليف و تدوين لغت نامه همکاري کرد. همکاري گسترده با سازمان کتابهاي درسي در تاليف و تدوين کتب درسي و سروسامان دادن به کتب درسي آن دوران نمونه ديگري از خدمات وي به اين مرز و بوم است.
تاسيس مجموعه متون دانشگاهي تحت عنوان "گزيده هايي از ادب فارسي "با همکاري شادروان دکتر "جعفر شعار"، تاسيس مجموعه گنج ادب، تاليف " دستورزبان فارسي " در چند دوره با همکاري دکتر "حسن احمدي گيوي" از ديگر تلاشهاي دکتر حسن انوري بشمار مي رود. وي از اولين کساني بود که بي دريغ در کنار اعضاي مؤسس شوراي کتاب کودک که تصميم داشتند فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را تأليف و تدوين کنند، قرار گرفت. نوشته هايش به بيش از 80 اثر مي رسد که بعضي از آنها بيش از 20 بار تجديد چاپ شده اند. همين کارنامه کافي است تا توانايي او را در خلق فرهنگ بزرگ سخن نشان دهد. فرهنگي که با حذف اشتباهات فرهنگ هاي قبلي و انتخاب روشهاي جديد علمي، سرآمد فرهنگ هاي پيشين شد و جايزه بهترين پژوهش سال را در زمان انتشار بدست آورد. فرهنگي که بيش از 750 هزار واژه ، يکصد و شصت هزار شاهد مستند، ده هزار مثال و هزار و پانصد تصوير را در بر دارد. اين فرهنگ 8 جلدي که داراي 8592 صفحه، 76000 مدخل اصلي و 40000 مدخل فرعي است کاري بس سترگ که از نظر علمي تحسين بزرگان ادب را در داخل وخارج کشور به دنبال داشته است. انتشار اين فرهنگ عظيم و مجموعه هاي آن نام ناشر آن را نيز پر آوازه ساخت و همگان همت والاي اين ناشر بخش خصوصي را ستودند.
دکتر حسن انوري حقيقتاً از چهره هاي ارزشمند و اثرگذار دوران ماست. وي در سال 1381 نيز به عضويت پيوسته فرهنگستان زبان وادب فارسي در آمد. او مردي است که در روزگار ما و در فضايي که هياهوي طبل هاي تو خالي گوش فلک را کر نموده است، بدون هيچ ادعا وهياهويي در راستاي اعتلاي ادب اين مرز و بوم و شناساندن زواياي ناشناخته فرهنگ آن تلاش مي کند. علاوه بر مقام شاخص علمی، همچون استاد، محقق و مؤلف برجسته در حوزه ادبیات، ایشان به عنوان نویسنده و استاد دانشگاه و اهل فکر و ادب، از خصوصیات اخلاقی، منشی و شخصیتی والایی برخوردارند.
04/06/1393
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.